Dromen

't Is hollen of stilstaan. Soms moet je minutieus plannen om al je klussen af te krijgen en soms zit je je telefoon te checken of-ie het nog wel doet. En sta je uit pure verveling maar weer es een kopje koffie te zetten. Freelance journalisten leven bij de dag, de week of de maand. Zekerheid over de komende vier maanden is een zeldzaamheid.

De afgelopen week was er een van P+, Spoorloos, Streetcornerwork, EénVandaag en schrijfster Fayza Oum'Hamed, die haar ervaringen met huiselijk geweld opschreef in het boek 'De uitverkorene'. Tussendoor werken we aan de voorbereidingen voor een maand Istanbul en benaderen we potentiële partners en financiers voor een documentaire in oost-Turkije. Ook overleggen we met webmaster Wiebe, onder wiens handen deze prachtige website is ontstaan.

Lijstjes opstellen en afwerken is de beste remedie, want komende week is er weer een van hollen. Tijd voor dromen over Istanbul en reizen door oost-Turkije is er nauwelijks. Dat doen we heel soms, boven dat ene kopje koffie.