Première en foto's over kinderarbeid in Turkije

De première van onze documentaire ‘Kinderarbeid en hazelnoten; 5 jaar later’ en de feestelijke opening van de fototentoonstelling ‘En school dan?!’ vindt op 11 juni in het Persmuseum in Amsterdam plaats. Dit in het kader van de Internationale Dag tegen Kinderarbeid.

 

Sinds 2010 zijn we bezig met onderzoek naar kinderarbeid in Turkije. Want: “Het doet pijn om kinderen te zien werken, zelfs voor ons. De hazelnoten die zij plukken, eten wij in onze chocopasta. De katoen die zij plukken, dragen wij als T-shirt. En de schoenen die zij maken, lopen wij uit. Zo dichtbij is Turkije in ons dagelijks leven. Kinderen horen simpelweg op school te zitten.”

De documentaire gaat in op de veranderingen die sinds onze eerste documentaire ‘Kinderen van het Seizoen’ over kinderarbeid in de hazelnotensector in Turkije in gang zijn gezet. De foto’s vormen een journalistiek verhaal over kinderarbeid in allerlei Turkse sectoren.

Wie de première wil bijwonen, kan hier de uitnodiging bekijken. Wel even aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

De compacte foto-expositie is van 11 juni tot 31 augustus in het Persmuseum te zien. Lees meer>>