Home over ons

Over ons

U-producties is als journalistiek bureau in 2010 opgericht door Mehmet Ülger en Astrid van Unen. Sinds het overlijden van Mehmet in 2017 zet Astrid het bedrijf alleen voort. Opdrachtgevers zijn onder meer FNV, Mondiaal en P+. Haar specialismen zijn diversiteitsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, sociale economie, onderwijs, ontwikkelingssamenwerking en vakbondsrechten.

Ze biedt opdrachtgevers gedegen journalistieke producties: artikelen, brochures, content voor websites en strakke eindredactie van tijdschriften en boeken. Nieuwsgierig? Bel of kijk eens onder de knop Publicaties.

 
Astrid van Unen

astrid

Astrid van Unen (1963) werkt ruim 30 jaar in de journalistiek.

Tot 2008 werkte ze in vaste dienst bij het Brabants Nieuwsblad, VVDM-blad Twintig, Het Onderwijsblad en FNV Magazine. Daarna besloot ze fulltime te freelancen.

Ze is vaste freelancer voor FNV Mondiaal, waar ze schrijft over (internationale) vakbondsrechten, en freelance redacteur van P+, tijdschrift over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Sinds 2007 is ze bestuurder en inmiddels voorzitter van Röportaj, een stichting die ijvert voor meer persvrijheid in Turkije. In 2016 is ze toegetreden tot het sectiebestuur Zelfstandigen van de NVJ.

 

 

Mehmet Ülger

mehmetMehmet Ülger (1962-2017) was ruim 25 jaar freelance journalist. Hij overleed op 27 november 2017.

In de jaren negentig van de vorige eeuw werkte hij undercover mee aan het boek ‘De blinde vlek van Nederland’ van Stella Braam en schreef hij samen met haar ‘Grijze Wolven, een zoektocht naar Turks extreem rechts’.

Mehmet was een allrounder: hij werkte voor zowel de Nederlandse tv als de geschreven pers. Hij was lange tijd correspondent bij ANP en schreef in het verleden voor Turkse kranten. In de laatste 15 jaar maakte hij items voor onder meer EenVandaag, Netwerk en Altijd Wat. Hij zette kinderarbeid in de Turkse hazelnotenpluk op de politieke agenda en won samen met Altijd Wat de Erasmus EuroMedia Award 2013 met een item over kinderarbeid in de Turkse katoenpluk.

Lange tijd was Mehmet hoofdbestuurder bij de NVJ en lid van de Raad voor de Journalistiek. Vanaf 2007 was hij voorzitter van Röportaj, een stichting die ijvert voor meer persvrijheid in Turkije.

Meer over Mehmet:
EenVandaag
P+
De Groene Amsterdammer
NRC
Mondiaal FNV
Bianet

 

 

Zoeken