Voor wie is het duurzaamheidsverslag?

(Uit: P+)
“We bieden informatie op maat”, zegt directeur duurzaamheid André Veneman. “Het aantal mensen dat ons gehele duurzaamheidsverslag leest, is misschien honderd.” En dat ligt niet aan de taal of presentatie; in november kreeg AkzoNobel De Kristal 2015 uitgereikt, de prijs voor het meest transparante jaarverslag van Nederland. 

 

+Tekst Astrid van Unen
+Fotografie Anne Hamers

CASUS: Een goed geïntegreerd jaarverslag moet z’n weg vinden naar de lezers, maar niet alle lezers zijn geïnteresseerd in het hele verhaal.

Er heerst licht in het nieuwe AkzoNobel Center aan de Zuidas van Amsterdam. Veel glas, een open ontvangsthal met zitjes en een constante aanloop van mensen die afspraken hebben. Het bedrijvige hart van de multinational in Amsterdam, gebouwd volgens zoveel mogelijk duurzame principes, zegt ‘welkom’ tegen de bezoeker. “Zullen we in de zon gaan zitten?” vraagt duurzaamheidsdirecteur André Veneman (1958) als we met een cappuccino in de hand een plek zoeken richting witleren banken. Veneman heeft de tijd, of beter: neemt de tijd. Hij heeft zichtbaar plezier in het gesprek over het duurzaamheidsbeleid en de prijswinnende rapportage van zijn bedrijf. Lees meer>>